Log in


Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Heeft u nog geen account? Maak er dan direct een aan.

Nieuw wachtwoord


Vorige activiteit Volgende activiteit

Waarderingsonbekwaamheid

Datum

2019-10-24

Tijd

14:00

Locatie

Villa Flora (Greenport Venlo)
Sint Jansweg 20
5928 RC  Venlo

Website

www.lideweyvandersluis.nl

Als het gaat over de jaarlijkse beoordelingsgesprekken, de ‘vlootschouw’, zoals Lidewey van der Sluis dat noemt, sta je er dan bij stil dat het gaat over het waarderen van een (ander) mens? En dat het eigenlijk heel veel zegt over jou en jouw blik op de wereld? Zie je alleen de negatieve zijde, de tekortkomingen of juist de ‘bright side’? Met deze overwegingen nam Lidewey ons mee naar onze eigen denkwereld en maakte voor eens en altijd duidelijk dat er duizenden manieren zijn om naar mensen te kijken.

Bepaal van tevoren wat je als organisatie belangrijk vindt en hoe je naar mensen kijkt en ben daar transparant in, dat blijft Lidewey benadrukken. Waar sta je voor, wie wil je zijn als bedrijf? Ga je voor mensen met potentie (dit is gratis!) of ga je voor mensen met ervaring (de vaak dure variant)? Ga je voor mensen die willen of kunnen? Ben je als organisatie bereid mensen een kans te geven? En hoelang mag het duren voordat de potentie eruit komt? Allemaal vragen die volgens Lidewey beantwoord moeten worden door een heldere missie en visie. En reken er maar op dat daar lef voor nodig is, verzekert Lidewey.

Aan de hand van verschillende modellen laat Lidewey zien wat nodig is om te gedijen en hoe onderscheid gemaakt moet worden tussen starters (los van leeftijd!), bloeiers en bouwstenen in de organisatie. Tot slot laat Lidewey zien hoe belangrijk leiderschap is en hoe een waar leider in staat moet zijn om als zuurstof het vuur, de passie, van zijn medewerkers aan te wakkeren en in stand te houden. Bedenk daarbij of je jouw talenten voor jezelf of voor een ander hebt gekregen!

Lidewey van der Sluis, een doordachte, doorleefde en verdiepende vrouw met een inspirerend en blik-verruimend betoog! Veel stof tot nadenken…

 

Oorspronkelijke uitnodiging:
Lidewey van der Sluis spreekt over waarderingsonbekwaamheid van leidinggevenden. De meeste leidinggevenden zijn ongeschoold werkzaam als beoordelaar van mensen. Zij gaan intuïtief en nagenoeg altijd subjectief te werk als het gaat om het 'schouwen' van medewerkers. Hierdoor blijft er veel talent ongezien en onopgemerkt en worden er veel vergissingen gemaakt in het inschatten van potentieel en waarderen van medewerkers. De jaarlijkse 'vlootschouw' is het moment waarop er op basis van allerlei 'lijstjes' beslissingen over mensen (de zogeheten high-potentials/ underperformers) worden genomen, maar het is de vraag of die lijstjes en deze werkwijze wel terecht zijn...

Over Prof. dr. Lidewey E.C. van der Sluis PhD:
International Speaker and Independent Consultant
Expert in Leadership & Strategic Talent Management
Professor at Nyenrode Business Universiteit
Founder and CEO of Learning Vision Talent Management Powerhouse

Programma

14.00 – 15.00 Ontvangst
15.00 – 17.00 Interactief: "waarderingsonbekwaamheid" door Lidewey van der Sluis 
17.00 – 18.00 Borrel met bitterballen en meer lekkers

Vorige activiteit Volgende activiteit