Log in


Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Heeft u nog geen account? Maak er dan direct een aan.

Nieuw wachtwoord


Vorige activiteit Volgende activiteit

Trendpresentatie: Toekomst van HR

Datum

2019-12-12

Tijd

16:00

Locatie

Dekkers Tweewielers
Gagel 12
5861 CZ  Wanssum

Website

www.futuremap.info

De manier waarop we werken verandert vertelt trendwatcher Daniëlle Schreurs van Futuremap, terwijl we te gast zijn bij Rob Dekkers van Dekkers Tweewielers in Wanssum. Logisch, maar hoe dan? Daniëlle legt uit hoe Cobotisering zijn intreden doet en hoe Unilever de 1e en 2e sollicitatierondes al geheel digitaal uitvoeren, gebruik makend van kunstmatige intelligentie en gezichtsherkenning. Er komt geen mens meer aan te pas en het werkt; De diversiteit binnen het bedrijf neemt toe. We moeten niet bang zijn voor Cobotisering, maar het goede van beide werelden samenvoegen.
Een andere trend is volgend Daniëlle dat tijd en ruimte ‘vervloeien’. Werk en prive lopen door elkaar, meer mensen worden zzp-er, we werken langer voordat we met pensioen gaan en we hebben als gevolg daarvan meer en verschillende functies en rollen in de tijd dat we werkzaam zijn. Ook werken en leren versmelten. Een gevolg van deze trend is dat focus en concentratie afnemen en burn-out verschijnselen toenemen. Het is de uitdaging om in deze tijd grenzen te stellen.
Daarnaast meent Daniëlle dat hiërarchieën langzaam plaats maken voor horizontale sociale netwerken waarin veel meer gedeeld wordt en waarbij veel meer ruimte is voor imperfectie, falen en experimenteren. De toekomst zal veel meer gaan over ‘betekenis’ en ‘waarde’, waarbij het essentieel wordt dat kaders, regels en protocollen overstegen worden. Ervaring wordt minder interessant terwijl motivatie van doorslaggevende rol gaat zijn. Interessante uitdagingen gaan we tegemoet.

In deze nieuwe wereld verteld Rob tot slot hoe elektrische fietsen de markt veroveren en hoe werkgevers en werknemers voordeel halen uit slimme leaseconstructies waarbij fitheid van medewerkers, brandstofbesparing en duurzaamheidsimago een positieve uitwerking hebben.

Daniëlle Schreurs verkent als bedrijfskundige en trendwatcher de toekomst van werken en leren. Met haar bedrijf FutureMap verhoogt ze het toekomstbewustzijn in organisaties op een positieve en prikkelende manier. Zo laat ze zien hoe je als werkgever relevant blijft op de arbeidsmarkt en ondersteunt ze bij het vertalen van trends naar HR strategie-, visie- & beleidsontwikkeling. Eerder werkte zij als HR projectmanager bij het UMC Utrecht en als organisatieadviseur bij House of Performance.

Programma

16.00 – 16.30   Ontvangst
16.30 – 18.00   Interactief: "Toekomst van HR en trends" door Daniëlle Schreurs  
18.00 – 18.45   Samen eten
18.45 – 20.00   Rondleiding Dekkers Tweewielers, proefrijden en netwerkborrel

Vorige activiteit Volgende activiteit